tisdag 2 januari 2018

2017

Ni som fortfarande läser här vet väl att jag inte drar mig för att vara drastisk. Så med risk för att ropa på varg så får jag lov att ödmjukast berätta för bloggen att flera saker måste ändras nästa år för att jag ska få finnas. Att driva bolag och samtidigt sitta i styrelsen och vara kassör för ett föräldrakooperativ och samtidigt hyra ut sitt hem via AirBnB alla lediga perioder pga ekonomiska belägenheter och all städning som kommer med det och samtidigt försöka vara en engagerad förälder och samtidigt göra bollparten av det domesticerade jobbet och det sociala planerandet (återkommer eventuellt om det om jag orkar) höll ej. Jag föll som ett rökskadat korthus samma dag som vi bestämt att vi skulle vara jullediga och blev megaförkyld och psykiskt ohälsosam, all at once. Skrev "att vi skulle vara jullediga", för vi fick två nya kunder (prekärt bekymmer, men mest YAS) precis före jul, så vi kunde inte vara lediga ändå. Men då hade ju min kropp ställt sig in på att vila. Så tji fick hen och jag jobbade på trots sjuka och det var inte ... så bra.

Nu är det ... tisdag va? I morgon ska jag tillbaka till kontoret och jag är inte förkyld längre och jag har bestämt mig för att ta bort några saker. Göra killräckligt 2018. Bästa nya ordet.

Med det sagt kommer en lista över förra året här. Tagen straight från Sandra Beijer. Vi har väldigt olika liv, men jag känner mig ändå lite besläktad med henne om man får vara så fånig.

Gjorde du något 2017 som du aldrig gjort förut?


Massa saker. Lärde mig att bokföra. Gjorde en momsdeklaration. Undervisade på en reklamskola. Gick en kurs i videoredigering. Började sälja film. Läste läxor med ett av mina barn. Följde med samma barn på simskola. Åt färska räkor. Blev intervjuad av GP. Stod på en scen i konserthuset och pratade om tabun och unkna jävla reklambranschen och min egen inkontinens. På engelska. Ägde en Acnebyxa (ärvd). Upplevde en revolution (metoo). Fick påtagligt hopp (metoo). Skaffade ett eget kontor. Tog emot kunder på nämnt kontor och kände att "fan jag är ändå grundad i det jag gör" när jag pratade med nämnda kunder. Kände att allt var värt det. Kände att jag gör det jag ska göra.


Vilka platser besökte du?

Jag gjorde en överslagsräkning och insåg att jag, sedan jag slutade vara anställd på reklambyrån, har "förlorat" cirka 170 000 kronor. Värt varenda öre, men jag/vi har inte haft så mycket till övers för resor till olika ställen. Dock hängde vi mycket i Halmstad när vi hyrde ut huset i somras.

Fast i maj blev vi bjudna på charter till Grekland av svärisarna! Det var oerhört fint och unnigt.

Vi var också i Malmö och kollade på Sommarlovsinspelningen i juli. Dream come true för barna. Pratar om det fortfarande.

Vad var din största framgång 2017?

FICK FÖRETAGET ATT RULLA!!!

Bästa köpet?Var rätt fierce i min nyårsklänning från Monki om en säger. Fördelen med att inte ha några direkta spenderarpengar är att det blir ett jäkla rus när en väl köper något till sig själv.

Gjorde någonting dig riktigt glad?


Massa saker! Tråkigt annars ju. Men om jag får säga en sak som hände alldeles nyss så vill jag stanna en stund vid vad Ben sa till mig nu på nyår. Hon dansade runt i köket dagen efter kvällen före och tittade upp på mig och bara:

- Nu känner jag att jag lever.

Och ledsen?


Amen nu när det blev "juluppehåll" och jag blev sjuk och ändå låg ner en viss tid och hann reflektera över hur dagarna är och insåg att jag faktiskt varit stressad varje dag, hela tiden, under hösten. Och att det gjort att jag inte kan vila ens när jag har chansen (sover inte på nätterna) och att det gått ut över barnen i form av orimlig irritation.

Årets låtar?


Haha, sa jag att mitt liv skilde sig från Beijers?

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Om jag får lov att kokettera med hur jävla mycket uppgifter jag haft detta år så: jag har inte hunnit känna efter. Men jag tror ändå gladare. Jo, gladare. Min kompis Michael sa till mig nu på nyår att det här var första gången vi sågs på många år som vi inte pratade mest om ångest.

Favoritserie?


Åh gud, vad har jag sett? Jag älskar ju alltid Game of Thrones och Allt för Sverige. Men gillade verkligen också säsong två av Better things. Och OH – Fröken Friman!!! Sedan kollade jag och Kajsa faktiskt på Bridalplasty (från 2010) nu på hösten när det var "lite mycket" på kontoret. Ni som vet ni vet...

Bästa filmen?


Filmer är för långa för mig just nu.

Bästa boken du läste i år?

E T T    L I T E T   L I V.

Bästa matupplevelsen?


Den falafeln som säljs i vagn vid Nordstan nära Apple store e nice.

En mobilanteckning:

Bo 18 cm. Ben 16 cm (knappt).

(Barnens fotlängder. Tar ej med mig barnen när jag ska handla skor till dem pga orsak.)

Vad gjorde du på din födelsedag?

Firades av familjen på morgonen och jobbade på dagen. Kommer inte ihåg hur kvällen såg ut.

Är det något du saknar år 2017 som du vill ha år 2018?


Pengar hade varit skönt.

Nyårslöfte?


Byta söndagstradition. Från vin och serier till sent på natten till någon form av motion och bokläsning i sängen före kl 23. Vi får seeeeeeee hur det blir.

Högsta önskan just nu?


Att jag får till ett bokslut i veckan och att de jobbknutarna som ligger och är knutiga löser sig. 

12 kommentarer:

 1. Så himla cool, klok och underbar! Fan vad du har uträttat saker, tagit drömmar och gjort dem till verklighet. Unna dig lite killslack och lite skryt ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag kan knappt ta detta beröm.

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) bindande stavning
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare älskare
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Jag är så otroligt imponerad av din kompetens! Heja er!

  (Och herrrrrregud du har haft kvar uppdraget i förskolan hela tiden? Blir helt matt vid blotta tanken.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes box, det har inte varit bra. Tror på något knäppt sätt att jag hade avsagt mig något om jag haft mindre överlag. Men att det nu varit så himla mycket att jag (inbillat mig att jag) inte haft möjlighet att ta mig tid att ta bort något.

   Radera
 3. Åh fin lista!! Och alltså, det ÄR nog ett bra kvitto att man inte pratar mest om ångest (utan att man tänkt på det), på att den är lite undanskuffad. Heja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också det. Känns lovande!

   Radera
 4. Tänk att ni fått fart på er helt EGNA byrå (!!). Det är ju sjukt häftigt!
  (Men ja jävlar vad rimligt att lägga dig på en killräcklig nivå, alla de där uppdragen låter helt galna att kombinera.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen nyp mig i armen-tokigt att det verkar ordna sig, det här med byrå-grejandet. Först var det ju "bara" ett sätt att kunna få jobba med Fi. Nu verkar det som att vi faktiskt kan leva så här. Nästa steg är att ombilda till AB och se om vi kan växa och bli fler, iiiih.

   Radera
 5. Så glad att du är tillbaka och så imponerad av att du driver en egen byrå, yeay! Vad gäller resten så andas ändå inlägget viss optimism inför förändring. Det var precis vad jag behövde läsa, nu jävlar 2018!

  SvaraRadera
 6. jag är gift med min man, vi älskar oss själva dyrt. Efter 30 år av vårt äktenskap ändras min man och blir till något annat ser det ut som om jag var gift med en totalt främling. Jag var så förvirrad när saker var fela mina barn var medvetna om vad som hänt mellan oss, de talar faktiskt med sin pappa ändå ingenting förändras. Jag fick reda på att min man ser någon annan jag kunde inte tro min man sa till mitt ansikte som är för gammal för honom, han behöver en yngre i sitt liv att han behöver en skilsmässa vi borde sluta det ... men jag don vet inte vad jag ska göra, jag älskar honom fortfarande så mycket inte bara för kärleken jag har för honom men för barnens skull ... hur kan någon ta det som är rättmätigt min ... jag gjorde min man vad han hans idag tänkte om det jag sa till mitt själv-nej, jag kan inte släppa det, precis som det. jag har alltid hört talas om doktor goko hur han hjälpte många av min vän att komma dit älska dem tillbaka och hjälp då i olika områden där de har problem, så jag kontaktade honom och jag delar mina problem med honom han hjälpte mig och min man kom tillbaka till mig med kärlek och omsorg precis som tidigare tack till Moses om du behöver hans hjälp kontakt: dr.gokosspiritualcaster@gmail.com whatsapp honom +2348056398964

  SvaraRadera